Spionajul american: Putin nu a ordonat asasinarea lui Navalnîi

Spionajul american: Putin nu a ordonat asasinarea lui Navalnîi

Preşedintele rus Vladimir Putin nu ar fi ordonat asasinarea opozantului politic Aleksei Navalnîi, scrie The Wall Street Journal, care citează surse apropiate agenţiilor americane de informaţii.

Principalul opozant al liderului de la Kremlin, încarcerat în regiunea arctică Iamal-Neneţia, a murit în detenţie în februarie, la vârsta de 47 de ani. Susţinătorii săi l-au acuzat atunci pe Vladimir Putin de comandarea asasinării acestuia şi au anunţat că vor aduce probe în susţinerea acestor acuzaţii.

Washingtonul nu l-a exonerat, cu toate acestea, pe preşedintele rus de orice responsabilitate în moartea lui Aleksei Navalnîi. Statele Unite consideră că Aleksei Navalnîi era ţinta autortiţilor ruse de ani de zile, că a fost încarcerat pe baza unor acuzaţii percepute de Occident ca motivate politic şi că acesta acesta a fost otrăvit în 2020 cu un agent neurotoxic de tip noviciok.

Sursele declară că această concluzie a fost ”larg acceptată în interiorul comunităţii de informaţii şi împărtăşită de mai multe agenţii, inclusiv CIA (Central Intelligence Agency, Agenţia centrală americană de Informaţii), Biroul Directoarei Informaţiilor naţionale (ODNI) şi Divizia de informaţii a Departamentului de Stat”.

Kremlinul dezminte orice implicare a statului rus în această otrăvire.

Afla mai multe despreputinaleksei navalnîicia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt