Viitor „semidistopic”, cu foamete, conflicte şi migraţie în masă, prezis de unii oameni de ştiinţă din cauza încălzirii globale

Viitor „semidistopic”, cu foamete, conflicte şi migraţie în masă, prezis de unii oameni de ştiinţă din cauza încălzirii globale

Sute dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă din domeniul climei se aşteaptă ca temperaturile globale să crească cu cel puţin 2,5 grade Celsius (4,5F) peste nivelurile preindustriale în acest secol, depăşind obiectivele convenite la nivel internaţional şi provocând consecinţe catastrofale pentru omenire şi planetă, potrivit unui studiu exclusiv realizat de Guardian.
Aproape 80% dintre respondenţi, toţi din cadrul Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), prevăd o încălzire globală de cel puţin 2,5 grade Celsius, în timp ce aproape jumătate dintre ei anticipează cel puţin 3 grade Celsius (5,4F). Doar 6% dintre respondenţi consideră că va fi respectată limita de 1,5 grade Celsius (2,7F) convenită la nivel internaţional.
Mulţi dintre oamenii de ştiinţă au în vedere un viitor "semidistopic", cu foamete, conflicte şi migraţie în masă, provocate de valuri de căldură, incendii, inundaţii şi furtuni de o intensitate şi o frecvenţă cu mult peste cele care au lovit deja.
Numeroşi experţi au declarat că au rămas fără speranţă, furioşi şi speriaţi de eşecul guvernelor de a acţiona în ciuda dovezilor ştiinţifice clare furnizate.

Afla mai multe despreincalzireglobalaexpertiprognoze
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt