Rusia a decis arestarea în lipsă pentru terorism a şefului SBU, Serviciul de Securitate din Ucraina

Rusia a decis arestarea în lipsă pentru terorism a şefului SBU, Serviciul de Securitate din Ucraina

Putin a decis arestarea în lipsă a şefului Serviciului de Securitate din Ucraina pentru terorism. Reprezentatii serviciilor secrete ruse au declarat marţi că Ucraina a fost implicată direct în atacul asupra sălii de concerte Crocus City Hall de la Moscova, iar serviciile occidentale, în special cele americane şi britanice, sunt la rândul lor, în spatele atentatului terorist. 

Tribunalul Basmanni din Moscova a decis marţi arestarea în lipsă a şefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Maliuk, acuzat de terorism. "Prin decizia Tribunalului districtual din Basmanni de la Moscova, se decide să se impună lui Vasil Vasilievici Maliuk măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de două luni de la extrădarea acestuia pe teritoriul Rusiei", se arată în hotărâre, postată pe canalul de Telegram al instanţei si citată de Reuters.

Rusia: Nu avem nevoie de ajutor occidental pentru a investiga atacul terorist

Rusia nu are nevoie de ajutor occidental pentru a investiga atentatul de la sala de concerte Crocus City Hall, de lângă Moscova, a declarat marţi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, denunţând că Occidentul acţionează pe baza "dublului standard". "Sunt sigur că ne putem descurca şi singuri cu această anchetă", a declarat Lavrov în timpul unei conferinţe de presă. În cazul acceptării ajutorului din partea ţărilor occidentale, acestea ar acţiona "clar în baza dublului standard" pentru "a-şi promova" versiunea care le convine lor asupra atentatului, a declarat ministrul rus de externe, citat de Reuters.

Vladimir Putin a cerut marţi Parchetului o "pedeapsă justă" pentru teroriştii care au comis atentatul, în conformitate cu legislaţia în vigoare în Federaţia Rusă. "Ştim prin intermediul cui a fost comisă această crimă împotriva Rusiei şi a poporului său. Ne interesează cine a comandat-o", a spus el.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despreputinrăzboiucrainamoscova
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt