VIDEO. Meniul potrivit pentru mesele de Paşte, fără vizite la spital

VIDEO. Meniul potrivit pentru mesele de Paşte, fără vizite la spital

Ca în fiecare an, din cauza alimentaţiei abundente, pentru sute de români sărbătoarea Paştelui se încheie la camerele de gardă ale spitalelor. Pentru a preveni o astfel de situaţie, medicii recomandă moderaţie în ceea ce priveşte consumul preparatelor tradiţionale. De asemenea, după masă, câteva minute de mişcare sunt benefice pentru digestie.

După o lungă perioadă de post, sărbătoarea Paştelui este aşteptată cu sufletul la gură, mai ales că mesele vor fi încărcate de diverse feluri de mâncare. Preparatele pentru această sărbătoare trebuie însă consumate cu moderaţie, pentru a nu avea probleme de sănătate.

„Aş face recomandarea de a mânca puţin şi des şi ar fi o recomandare importantă care nu ţine neapărat de nutriţie, ci ţine de lifestyle aşa în general, la o oră după ce ştim că am mâncat cea mai importantă masă a Paştelui, aceea de prânz în care mâncăm o mulţime de lucruri, dacă ştim că am  terminat masa la ora 3 după-amiază, vom ştii că în următoarea oră nu ar trebui să ne aşezăm pe canapea şi că avem 10 minute la dispoziţie în care  ar trebui să facem un sport activ pentru că celulele musculare puse în acţiune se vor deschide şi îşi vor creşte sensibilitatea pentru acea insulină şi atunci în loc să facem un vârf mare de glucoză, de glicemie în sânge care ar putea duce la o oboseală foarte  crescută, furăm din glucoză şi îl consumăm prin sportul ăsta de 10 minute şi atunci o să facem o curbă lină şi sistemele vor fi mai relaxate şi nu o să avem atât de multă inflamaţie. Aş recomanda, având în vedere că a picat târziu Paştele, să mâncăm multe verdeţuri, pentru că e plină piaţa, să mâncăm salate, să nu uităm de salate şi de fibre” susţine dr. Roxana Voica, medic specialist gastroenterolog, în cadrul Reţelei Private de Sănătate Regina Maria.

Tot cu moderaţie trebuie consumat şi alcoolul, spun specialiştii. „Alcoolul creşte aciditatea şi nu ne face bine. Ar putea să creeze un  sindrom neplăcut, să ajungem la urgenţă cu vărsături şi  stare de greaţă şi să nu ne priască sărbătorile. Se va consuma cu moderaţe, clar că se va consuma în timpul mesei fără probleme sau în cantităţi mici”, a precizat dr. Roxana Voica.

Afla mai multe despremeniupaste
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt