Rareş Bogdan: Clujul a atras mai mulţi bani europeni decât Malta şi Cipru, 4 miliarde de euro

Rareş Bogdan: Clujul a atras mai mulţi bani europeni decât Malta şi Cipru, 4 miliarde de euro

Liderii PNL participă la Bucureşti la evenimentul care încheie conferinţele TNL – Europa în fiecare localitate – organizate începând cu 9 martie la Cluj şi apoi în fiecare regiune de dezvoltare. Tinerii liberali au prezentat românilor avantajele apartenenţei la UE, începând cu faptul că România a beneficiat de 90 miliarde euro în tot acest timp din 2007 şi până acum, continuând cu programele de finanţare pe domenii şi ajungând până la recuperarea decalajelor de dezvoltare cu alte ţări, dar şi între regiunile ţării, graţie fondurilor de la Bruxelles.

Preşedinta tineretului liberal, Mara Mareş, a spus în debutul conferinţei că, pe 9 iunie, un vot pentru PNL este un vot pentru Uniunea Europeană, PNL fiind cel mai pro-european partid din România. Aceasta a vorbit şi despre obiectivul PNL în aceste alegeri locale:

”Pentru alegerile locale din acest an ne-am propus ca 3228 de tineri - adică minim o tânără, un tânăr pe fiecare unitate administrativ teritorială - să fie aleşi pe 9 iunie în funcţii de preşedinţi de CJ, primari, consilieri locali, consilieri judeţeni. Avem aproape 7000 de tineri liberali în toată ţara care candidează pentru aceste funcţii, deci există toate perspectivele pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Aceştia sunt la bază tineri antreprenori de succes, ingineri, doctori, profesori, au făcut performanţă în domeniile lor de activitate şi acum fac pasul sau îşi continuă drumul în politică”,

Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov a declarat că România ar trebui să profite de fondurile europene, liberalii investesc în drumuri, poduri, şcoli, grădiniţe:

“În ultimii patru ani Ilfovul nu mai este acelaşi, au fost foarte mulţi bani europeni. Le mulţumesc colegilor de la TNL Ilfov, au participat la toate proiectele. Aţi fost cu mine în campanii de plantare, ecologizare, vă aşteaptă 30 de zile grele de campanie, am nevoie de voi, vrem să avem o majoritate lejeră.”

Rareş Bogdan a vorbit despre succesul administratiilor liberale:

“Cluj a adus mai mulţi bani europeni ca Malta şi Cipru, 4 miliarde de euro. Diferenţa dintre banii depuşi şi banii absorbiţi sunt bani care s-au dus în şcoli, şosele, spitale, dispensare, agricultură. Puteţi fi mândri de europarmanetarii pe care i-aţi trimis în PE”.

Şi Ciprian Ciucu a vorbit despre candidaţii redutabili ai PNL în aceste alegeri pentru Parlamentul European:

“Ne putem mândri, noi vom trimite înapoi la Bruxelles oameni cu experienţă. Un eurodeputat toate deveni competent doar dacă are experienţă, nu poţi înţelege mecanismele decât fiind acolo. Asta nu o pot face decât acei eurodeputaţi care au reţele formate, noi propunem şi oameni care sunt competenţi acasă, nu trimitem pe oricine, ei vor avea succes pentru că deja înţeleg.”

Siegfried Mureşan a felicitate TNL pentru că a mers printre oameni şi a vorbit românilor despre Uniunea Europeană şi despre România în UE, dar şi despre PNL ca cel mai pro-european partid din ţară:

“Extremiştii care merg la Bruxelles nu vor putea obţine nimic pentru ţară. Noi ştim că pentru a câştiga, pentru România, trebuie să fim împreună cu ceilalţi, doar aşa câştigi şi o majoritate. (…) Ştim să viaţa e frumoasă în oraşele conduse de liberali, dar noi vrem viaţă bună şi la sate, avem fonduri pentru tineri fermieri. (…) Nu avem voie să lăsăm tinerii pradă extremiştilor, aşa că trebuie să informăm tinerii pe Instagram, Tik- Tok, trebuie să le spunem cifrele actualizate. Ieşim pe plus, nu pierdem bani, primim 3 euro înapoi pentru fiecare euro dat. Să spunem lumii că votul pentru PNL este votul corect.”

Afla mai multe desprepnlrares bogdanfonduri ue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt