Iohannis: România stă extraordinar de bine cu decizia de 2,5% din PIB pentru Apărare

Iohannis: România stă extraordinar de bine cu decizia de 2,5% din PIB pentru Apărare

Preşedintele Klaus Iohannis declară că România ”stă extraordinar de bine cu decizia de 2,5% din PIB pentru Apărare”, subliniind că statele membre NATO trebuie să crească producţia industriei de apărare. Iohannis vorbeşte despre nevoia ca Flancul Estic al NATO să fie întărit pentru apărare, dar şi pentru descurajare.
”Însă descurajare nu înseamnă să aducem şi mai mulţi soldaţi pe Flancul Estic, descurajare înseamnă să fim echipaţi ca lumea, înseamnă să avem o producţie din industria de apărare care este suficientă”, arată el.
Întrebat marţi seară, la finalul discuţiilor cu preşedintele SUA, Joe Biden, dacă e posibil ca România să majoreze cheltuielile pentru Apărare, Iohannis a răspuns că ”România stă extraordinar de bine cu decizia de 2,5% din PIB  pentru Apărare”.
”Sunt mulţi aliaţi care sunt foarte departe chiar de 2% şi, în măsura în care tensiunile cresc, discuţia se va relua şi va fi nevoie - şi asta am spus-o şi în discuţia cu preşedintele Biden - trebuie să fim foarte lucizi şi să vedem că industriile noastre de apărare trebuie să crească producţia, altfel nu vom face faţă acestei situaţii”, a afirmat Klaus Iohannis.
El a spus că este ”nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic (al NATO - n.r.) şi pentru apărare, dar şi pentru descurajare”. 

Afla mai multe despreiohannisbidennato
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt