Atacurile cibernetice, tot mai complexe! Influencerii, victimele preferate ale hackerilor

Atacurile cibernetice, tot mai complexe! Influencerii, victimele preferate ale hackerilor

Tot mai multe atacuri cibernetice în România, şi tot mai sofisticate. Iar hackerii găsesc mereu noi metode prin care păcălesc oamenii. Un simplu click ne poate lăsa fără bani în cont, astfel că niciodată nu trebuie să intrăm pe site-uri sau linkuri care nu par de încredere. La fel de important este şi să folosim parole diferite pentru toate conturile pe care le avem. Azi, la Bucureşti, a fost deschis un centru care va crea un scut cibernetic european, astfel că ar trebui să fim mai bine apăraţi.

Siteurile sunt cel mai uşor de spart, sunt specialiştii în securitate cibernetică. Contul şi parola pot fi aflate cu uşurinţă dacă nu schimbăm periodic parolele. Astfel că cel mai sigur este să fie diferite la toate conturile. O singură aplicaţie ne poate salva.

În contextul atacurilor tot mai dese, în România a fost deschis centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică. Este prima agenţie a Uniunii Europene cu sediul la noi în ţară.

Centrul aduce în acelaşi loc experţi de nivel înalt din întreaga Uniune Europeană. Aceştia vor lucra împreună, vor dezvolta soluţii în faţa amenintărilor şi va fi creat astfel un scut cibernetic european.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt