Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a depus plângere penală la DNA împotriva lui Nicuşor Dan. De ce îl acuză

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a depus plângere penală la DNA împotriva lui Nicuşor Dan. De ce îl acuză

Mihai Enache îl acuză pe edilul Capitalei de finanţare netransparentă a publicităţii electorale.

„I-am cerut lui Nicuşor să dezvăluie public valoarea reală a acestei campanii şi costurile implicate, deoarece este evident din site-ul său că aceasta nu poate fi acoperită doar din donaţii, care sunt mult mai mici decât suma declarată. Domnul Nicuşor Dan nu menţionează dacă domnul Matei Păun i-a finanţat campania. În stilul său de a încerca să-şi acopere incompetenţa şi corupţia, astăzi încearcă să se ascundă în spatele naivităţii, afirmând că "nu ştie". Nu putem să luăm în serios această declaraţie şi nu mai putem accepta minciunile.

De aceea, avem o plângere penală prin care solicităm procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie să investigheze urgent mijloacele prin care Nicuşor Dan şi-a asigurat mult înaintea celorlalţi contracandidaţi o campanie de afişaj stradal cu sute de panouri în Bucureşti, majoritatea cu o vizibilitate ridicată, la care doar producţia materialelor costă zeci de mii de euro.”, a declarat Mihai Enache, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

„Nicuşor Dan are în continuare această obligaţie faţă de alegători, să dezvăluie care este relaţia cu Matei Păun. Am crezut că este o glumă proastă, o invenţie, am crezut că nu mai există legături între Nicuşor Dan şi Matei Păun, însă şi după 8 ani acest controversat afacerist cu conexiuni în Federaţia Rusă şi în multe alte locuri din lume apare din nou. Această plângere penală a fost formulată împreună cu candidatul la Primăria Municipiului Bucureşti, Mihai Enache.”, a afirmat  şi George Simion.

Conform sursei citate, în plângerea depusă la DNA ”există indicii evidente cu privire la discrepanţele semnificative între sumele declarate de Nicuşor Dan pentru cheltuielile cu publicitatea stradală şi costurile reale ale campaniei, care depăşesc cu mult veniturile şi economiile sale declarate”.

 

Afla mai multe desprenicusoraurdnaprimaria capitalei
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt