Franţa îşi pune la bătaie cele 300 de rachete nucleare pentru a apăra Europa. Moscova ameninţă cu scufundarea Insulelor britanice

Franţa îşi pune la bătaie cele 300 de rachete nucleare pentru a apăra Europa. Moscova ameninţă cu scufundarea Insulelor britanice

Europa s-ar putea pregăti să creeze o umbrelă de protecţie nucleară, formată din 300 de rachete balistice franceze, pentru a se apăra de Rusia.

Preşedintele francez Macron a sugerat ca focoasele lansate de pe submarine să fie răspândite pe întregul continent pentru a consolida apărarea colectivă.

Oferta sa a venit după ce un ministru german a îndemnat Marea Britanie şi Franţa să creeze un "scut nuclear" pentru a descuraja Rusia, scrie The Sun.

Liderii din Europa sunt îngrijoraţi de efectele unei posibile victorii a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Iar ameninţările nucleare vin dinspre Rusia în număr mare, pe măsură ce războiul lui Putin în Ucraina se prelungeşte.

Macron a declarat că doreşte să deschidă discuţii despre "apărarea antirachetă, armele cu rază lungă de acţiune şi armele nucleare" în întreaga Europă. Liderul francez, care a fost incredibil de vocal în ceea ce priveşte intensificarea apărării în faţa lui Putin, a declarat că avem nevoie de o "apărare europeană credibilă".

În opinia sa, actuala alianţă NATO, condusă de SUA, nu oferă suficientă protecţie. Franţa, spune el, "este pregătită să contribuie mai mult la apărarea teritoriului european", independent de America, oferind 300 de rachete balistice şi de croazieră.

Trump a avertizat, cu doar câteva zile în urmă, că va lăsa Rusia să facă "ce vrea" cu membrii NATO care nu fac un pas înainte în a oferi 2% din PIB pentru apărare.

Regatul Unit şi Franţa sunt principalele puteri nucleare ale Europei şi au control independent asupra propriilor lor arsenale importante de arme.

Afla mai multe desprerazboirusianato
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt