Centura Verde Bucureşti-Ilfov a primit un vot istoric în Senat, în cadrul Noului Cod Silvic

Centura Verde Bucureşti-Ilfov a primit un vot istoric în Senat, în cadrul Noului Cod Silvic

Senatul a adoptat luni, Codul silvic, care include crearea Centurii Verzi Bucureşti - Ilfov, accesul liber în pădure pentru recreere şi protejarea arborilor remarcabili, anunţă Platforma civică „Împreună pentru Centura Verde”, iniţiatoare a legii referitoare la protejarea pădurilor din Ilfov, precizând că 87 dintre cei 92 de senatori prezenţi au votat în favoarea proiectului.

”Senatul a ascultat astăzi, cu adevărat, de nevoile legitime ale societăţii civile şi a acţionat în consecinţă, în singurul mod asumat şi etic în care ar fi putut-o face”, a declarat Alex Găvan, fondator al platformei civice. Senarul este prim for sesizat pe proiectul iniţiat de către Guvern şi aflat în procedură de urgenţă în Parlament, decizională fiind Camera Deputaţilor.

”Senatul a adoptat astăzi, în cadrul votului comun pentru noul Cod silvic, cu 87 de voturi «pentru», un vot «împotrivă» şi trei abţineri, amendamentele pentru protejarea pădurilor din Ilfov, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi Bucureşti-Ilfov. Ministerul Mediului susţine oficial demersul, alături de parlamentari din tot spectrul politic. Săptămâna trecută, după patru runde de dezbateri, comisiile reunite pentru mediu şi pentru păduri ale Senatului au votat aceste amendamante cu unanimitate”, anunţă platforma civică.

Un senator prezent nu a votat. Proiectul noului Cod silvic, prioritate legislativă a Guvernului, urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Senatul a votat şi pentru accesul liber în pădure pentru recreere, subiect care a stârnit dezbateri aprinse în spaţiul public în ultima jumătate de an şi pentru care platforma civică a dus o intensă activitate de advocacy.

Afla mai multe desprecentura verdecodul silvic
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt