Cel mai mare aeroport din lume, investiţie de 35 de miliarde de dolari. Unde va fi construit

Cel mai mare aeroport din lume, investiţie de 35 de miliarde de dolari. Unde va fi construit

Dubaiul nu încetează să uimească întreaga lume cu construcţiile sale. Cel mai mare aeroport din lume va fi construit în Emirate. Un proiect de 35 de miliarde de dolari a fost aprobat pentru construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Al Maktoum, care îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internaţional din Dubai şi cel mai mare din lume.

”Aeroportul Internaţional Al Maktoum se va bucura de cea mai mare capacitate din lume, ajungând până la 260 de milioane de pasageri”, potrivit şeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.

Noul aeroport va avea 400 de porţi de avioane şi cinci piste paralele. ”Prima fază” a proiectului este aşteptată să fie gata în 10 ani, cu o capacitate de a găzdui 150 de milioane de pasageri anual, a spus CEO-ul Emirates.

Prin Aeroportul Internaţional Dubai au trecut trecut 86,9 milioane de pasageri, fiind al doilea cel mai mare din lume şi al doilea cel mai aglomerat, după Aeroportul Internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta, SUA.

Centrul de presă din Dubai a distribuit redări digitale ale aeroportului planificat, care au arătat imagini futuriste ale infrastructurii aeroportuare extinse, terminale enorme şi design-uri cu aspect de era spaţială. Aeroportul se va afla în Dubai South, la capătul sudic al strălucitoarei capitale comerciale a Emiratelor Arabe Unite, care este în curs de dezvoltare imobiliară şi logistică.

În jurul aeroportului va fi construit un oraş complet nou, despre care conducătorul Dubaiului a spus că va crea cerere de locuinţe pentru un milion de oameni. Actualul aeroport internaţional principal din Dubai se află la capătul de nord al emiratului, ceea ce înseamnă o schimbare dramatică probabilă a modelelor de trafic şi a planurilor de transport pentru călători, odată ce noul hub de călătorie va deveni complet funcţional.

Afla mai multe despreaeroportdubaial maktoum
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt