Partidul Berii din Austria va participa la alegeri şi sondajele spun că va intra în Parlament. ”Paharul e pe jumătate plin”

Partidul Berii din Austria va participa la alegeri şi sondajele spun că va intra în Parlament. ”Paharul e pe jumătate plin”

Partidul Berii din Austria va participa la alegerile parlamentare din acest an, chiar dacă nu şi-a atins obiectivul de finanţare, a anunţat marţi liderul formaţiunii, care a ales să vadă partea plină a paharului datorită sprijinului popular în creştere.

Partidul, fondat în mare parte ca o glumă în 2015 de către medicul şi muzicianul rock Dominik Wlazny, reprezintă acum o ameninţare reală de a deturna voturi de la alte partide, în special de la cele de stânga, într-un moment în care extrema dreaptă are un avans clar în sondaje.

„Da, Partidul Berii va candida la viitoarele alegeri parlamentare. Sprijinul pe care l-am primit este masiv. Acest lucru ne dă motivaţia de a merge până la capăt", a afirmat Wlazny, (37 de ani), potrivit Hotnews.

În ianuarie, el spunea că intrarea în cursă va depinde de faptul dacă va aduna suficiente fonduri, ceea ce intenţionează să facă prin creşterea numărului de membri la 20.000 de la „aproximativ 1.300 de membri activi” la sfârşitul anului 2023.

Marţi, el a recunoscut că este încă departe de acest obiectiv, în condiţiile în care alegerile ar trebui să aibă loc până în octombrie.

„Am îndeplinit mai mult de jumătate din obiectivul nostru de finanţare. Paharul nostru este pe jumătate plin, ca să spunem aşa, şi în mod constant se toarnă mai mult", a declarat Wlazny.

Sondajele de opinie recente au cotat partidul său cu intenţii de vot între 5% şi 7%. Pentru a intra în parlament, un partid are nevoie de 4%.

Afla mai multe desprepartidul beriiaustriaparlament
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt